ODIN Engineerings testcenter: Der er ingen grænser for fantasien

Hos ODIN Engineering er vi den uundværlige samarbejdspartner for større industrivirksomheder, som har brug for helt unikke løsninger enten i Danmark eller ude i verden. Det er vores testcenter et godt eksempel på.

På testcenteret har vi mange muligheder for at hjælpe vores kunder. Her kan vi eksempelvis udvikle og teste den helt rigtige løsning og specialmaskine, lave produktion af prototyper, opsætte, teste og fintune forskellige produktionslinjer eller supplere kundens egen produktion. Der er ingen grænser for fantasien. Ligesom det gælder alt andet hos ODIN.

ODIN Engineering udvikler forretningskritiske løsninger og specialmaskiner til store industrivirksomheder. Selve maskinerne bygges fra bunden og skræddersyes til den enkelte kundes behov. Men ODIN er meget mere end en specialiseret maskinleverandør.

”Vores motto er, at intet er umuligt, og den tilgang gør os til en særlig samarbejdspartner for vores kunder. Og det er ikke bare noget, vi siger. Det er ODIN’s testcenter et godt eksempel på,” siger vores administrerende direktør Mads S. Rasmussen.

Fra idé til produktionslinje – fra prototype til færdigt produkt

Medarbejderne hos ODIN Engineering går langt for at forstå kundernes produktionsprocesser og styrke deres produktion og forretning med gennemtænkte og langtidsholdbare tekniske løsninger.

Testcenteret er et sted, hvor de prototyper, som ODIN udvikler, kan sættes i prototypeproduktion eller egentlig produktion. Det giver også mulighed for at afprøve, hvordan løsningen og de helt unikke nye specialmaskiner fungerer i praksis uden at forstyrre den aktuelle produktion i kundens egen produktion. Desuden kan man teste og planlægge, hvordan nye specialmaskiner senere indpasses i en eksisterende produktion.

”Hvis kunden ikke er sikker på sin opsætning, så finder vi ud af, hvordan maskinen bedst kan indgå i den eksisterende produktion, eller hvordan en helt ny produktionslinje bygges op. Måske skal vi finjustere designet, det kan vi undersøge sammen med kunden på testcenteret,” siger Martin Christensen, COO hos ODIN Engineering.

Opsætning af produktionsanlæg til prototyper, supplement og spidsbelastning

På testcenteret har ODIN Engineering også mulighed for at sætte hele kundens produktionsapparat op. Det kan være til produktion af prototyper eller særlige komponenter, som kunden ikke ønsker ind på sit eget anlæg. I praksis kan vores kunder få opsat deres helt egne produktionslinjer her hos ODIN – de kan låne vores medarbejdere eller træne og uddanne deres egne. Opstillingerne kan så være mere simple, billigere og mere medarbejdertunge end den endelige løsning. På den måde kan kunden også få en test eller opstartsproduktion, som er variabel i omkostninger efter det output, der er nødvendigt. Det kan være attraktivt, hvis man tester et produkt, man ikke ved, om det vil slå igennem på markedet.

”Man kan sådan set komme ind hos os med en idé til en produktion og ikke andet. Så udvikler vi løsningen og maskinerne fra bunden, vi bygger dem og sætter gang i kundernes produktion. Det er en dedikeret tilgang, hvor vi er totalleverandører og tætte allierede med vores kunder,” siger Martin Christensen.

Martin Christensen erfarer, at det også kan være en hjælp for visse virksomheder, der har kapacitetsproblemer. I samarbejdet med ODIN får kunderne et udviklings- og produktionsmiljø, hvor de kan have en fast del af produktionen eller konceptudviklingen. Frem for at udvide deres egne faciliteter.

Industrielle tests og destruktive tests

Mange industrivirksomheder har brug for at få komponenter testet for at sikre, at delene kan holde til bestemte forhold og belastninger. Til det formål bruger ODIN Engineering sit testcenter til både at udvikle de specifikke komponenter, der skal testes, samt den unikke maskine, der skal stå for netop denne test. Martin Christensen siger:

”Det kan være dele, der skal indgå i en bygning eller anden konstruktion. Måske man skal bygge en bro, og derfor vil man teste nogle bestemte typer af bolte. Der kan vi lave et setup, der bygger eksempelvis bolte af forskellig art, og vi kan producere en maskine, der simulerer de situationer, emnerne skal fungere i.”

Det er vigtigt for Martin Christensen at understrege, at de unikke løsninger, som ODIN Engineering udvikler, tilhører den kunde, som har bestilt opgaven. Det betyder, at ODIN’s medarbejderne hele tiden udfordres til at tænke i nye løsninger og sammen med kunderne udvikle specialmaskiner, der ikke findes endnu. Men som passer lige nøjagtigt til den enkelte kundes specifikke behov og udfordringer.

News

Project manager (DK job posting)

2. may 2024

Omdrejningspunkt for projekterne og kvalificeret sparringspartner for kunderne. Som projektleder hos ODIN Engineering får du ansvar for scope, planlægning og

When the job at ODIN is the last normal

9. april 2024

Four years ago, Michael Bøgeskov was in the middle of his life as a successful purchaser at ODIN Engineering. Today,

Development of industrial education

20. december 2023

ODIN Engineering’s CEO Mads S. Rasmussen has joined an education committee in TEKNIQ Arbejdsgiverne. This committee guides the representatives of

ODIN Engineering has employed a new Sales & Relation Manager

23. october 2023

Since spring, ODIN Engineering’s new Sales & Relation Manager Lars Wittrup has been working with what he describes as a

Christian helps our metal worker apprentices achieve top grades

4. september 2023

”It’s fun to train our apprentices,” says Christian Nielsen, who over the past ten years has taught our metal worker

Special machines with 3D printed components in metal

8. may 2023

ODIN Engineering is a machine factory with a tradition of finding solutions that do not yet exist. As something relatively

Philip returned to ODIN: It’s a great place to work

24. march 2023

Philip Nordkvist left ODIN Engineering as a skilled metal worker to seek new challenges. A few years later, he has

ODIN Engineering: Vestas’ problem solvers since 1994

19. december 2022

The wind turbine manufacturer Vestas has been a customer of ODIN Engineering since 1994. Mads Højlund is project manager at

Factory manager Bent Thybo: 34 years of experience in optimising factory production

13. december 2022

ODIN Engineering produces unique business-critical solutions for international manufacturing companies. Only one or very few of each special machine is

Congratulations to Svend Bjerking – 40 years at ODIN Engineering

20. september 2022

In 1982, the CD came onto the market and the Commodore 64 computer was introduced. 1982 was also the year