ODIN Engineerings testcenter: Der er ingen grænser for fantasien

Hos ODIN Engineering er vi den uundværlige samarbejdspartner for større industrivirksomheder, som har brug for helt unikke løsninger enten i Danmark eller ude i verden. Det er vores testcenter et godt eksempel på.

På testcenteret har vi mange muligheder for at hjælpe vores kunder. Her kan vi eksempelvis udvikle og teste den helt rigtige løsning og specialmaskine, lave produktion af prototyper, opsætte, teste og fintune forskellige produktionslinjer eller supplere kundens egen produktion. Der er ingen grænser for fantasien. Ligesom det gælder alt andet hos ODIN.

ODIN Engineering udvikler forretningskritiske løsninger og specialmaskiner til store industrivirksomheder. Selve maskinerne bygges fra bunden og skræddersyes til den enkelte kundes behov. Men ODIN er meget mere end en specialiseret maskinleverandør.

”Vores motto er, at intet er umuligt, og den tilgang gør os til en særlig samarbejdspartner for vores kunder. Og det er ikke bare noget, vi siger. Det er ODIN’s testcenter et godt eksempel på,” siger vores administrerende direktør Mads S. Rasmussen.

Fra idé til produktionslinje – fra prototype til færdigt produkt

Medarbejderne hos ODIN Engineering går langt for at forstå kundernes produktionsprocesser og styrke deres produktion og forretning med gennemtænkte og langtidsholdbare tekniske løsninger.

Testcenteret er et sted, hvor de prototyper, som ODIN udvikler, kan sættes i prototypeproduktion eller egentlig produktion. Det giver også mulighed for at afprøve, hvordan løsningen og de helt unikke nye specialmaskiner fungerer i praksis uden at forstyrre den aktuelle produktion i kundens egen produktion. Desuden kan man teste og planlægge, hvordan nye specialmaskiner senere indpasses i en eksisterende produktion.

”Hvis kunden ikke er sikker på sin opsætning, så finder vi ud af, hvordan maskinen bedst kan indgå i den eksisterende produktion, eller hvordan en helt ny produktionslinje bygges op. Måske skal vi finjustere designet, det kan vi undersøge sammen med kunden på testcenteret,” siger Martin Christensen, COO hos ODIN Engineering.

Opsætning af produktionsanlæg til prototyper, supplement og spidsbelastning

På testcenteret har ODIN Engineering også mulighed for at sætte hele kundens produktionsapparat op. Det kan være til produktion af prototyper eller særlige komponenter, som kunden ikke ønsker ind på sit eget anlæg. I praksis kan vores kunder få opsat deres helt egne produktionslinjer her hos ODIN – de kan låne vores medarbejdere eller træne og uddanne deres egne. Opstillingerne kan så være mere simple, billigere og mere medarbejdertunge end den endelige løsning. På den måde kan kunden også få en test eller opstartsproduktion, som er variabel i omkostninger efter det output, der er nødvendigt. Det kan være attraktivt, hvis man tester et produkt, man ikke ved, om det vil slå igennem på markedet.

”Man kan sådan set komme ind hos os med en idé til en produktion og ikke andet. Så udvikler vi løsningen og maskinerne fra bunden, vi bygger dem og sætter gang i kundernes produktion. Det er en dedikeret tilgang, hvor vi er totalleverandører og tætte allierede med vores kunder,” siger Martin Christensen.

Martin Christensen erfarer, at det også kan være en hjælp for visse virksomheder, der har kapacitetsproblemer. I samarbejdet med ODIN får kunderne et udviklings- og produktionsmiljø, hvor de kan have en fast del af produktionen eller konceptudviklingen. Frem for at udvide deres egne faciliteter.

Industrielle tests og destruktive tests

Mange industrivirksomheder har brug for at få komponenter testet for at sikre, at delene kan holde til bestemte forhold og belastninger. Til det formål bruger ODIN Engineering sit testcenter til både at udvikle de specifikke komponenter, der skal testes, samt den unikke maskine, der skal stå for netop denne test. Martin Christensen siger:

”Det kan være dele, der skal indgå i en bygning eller anden konstruktion. Måske man skal bygge en bro, og derfor vil man teste nogle bestemte typer af bolte. Der kan vi lave et setup, der bygger eksempelvis bolte af forskellig art, og vi kan producere en maskine, der simulerer de situationer, emnerne skal fungere i.”

Det er vigtigt for Martin Christensen at understrege, at de unikke løsninger, som ODIN Engineering udvikler, tilhører den kunde, som har bestilt opgaven. Det betyder, at ODIN’s medarbejderne hele tiden udfordres til at tænke i nye løsninger og sammen med kunderne udvikle specialmaskiner, der ikke findes endnu. Men som passer lige nøjagtigt til den enkelte kundes specifikke behov og udfordringer.

News

You’re invited!

28. september 2021

Dear customers, suppliers, partners, friends, and acquaintances of the house We’re celebrating the next 60 years at ODIN – please

ODIN Engineering sketches inventions that are not possible – yet

28. september 2021

ODIN Engineering has been in business for 60 years. However, that is not what the machinery manufacturer focuses on when

Sussi Birkevang designs machines that do not yet exist

25. june 2021

Meet Sussi Birkevang, a mechanical design and development engineer at ODIN Engineering. She develops unique designs for machines and components

ODIN Engineering’s test centre: There are no limits to the imagination

27. may 2021

At ODIN Engineering, we are the indispensable business partner for large industrial companies that need completely unique solutions either in

Atypical business leader and live wire turns 50

15. may 2021

Mads Strøjer Rasmussen is the third-generation owner and CEO of ODIN Engineering in Slagelse, which develops solutions and special machines

Meet Gregers Stahrenberg: Special machines are developed and built from scratch

21. april 2021

Gregers Stahrenberg manufactures unique components such as pistons, shafts, fixtures, tools, and spare parts for our special machines. The 56-year-old

Jacob Dilling-Hansen has joined ODIN Engineering as Sales and Relation Manager

16. april 2021

He has an AP Degree in Financial Management from Niels Brocks Handelsakademi (now CBS) with a focus on language, international

Slagelse-Based Company Slips Unscathed Through 2020

3. february 2021

Things are cracking again at ODIN Engineering A/S in Slagelse, and all employees are back to work. But in a

Special machines are being installed and serviced virtually around the world from Slagelse

15. december 2020

ODIN Engineering is committed to providing fast and effective installation and servicing of the business-critical special machines delivered to customers

Experienced owner-manager and economist joins the board of directors at ODIN Engineering

1. december 2020

Jan Helskov Hansen is a new member of our board of directors. We look forward to benefitting from his background