Snart producerer ODIN Engineerings specialudviklede maskiner på en fabrik i Asien

Ti containere fyldt til randen med kompliceret fabriksudstyr udviklet af ODIN Engineering har nået deres bestemmelsessted i Asien. Om få uger udgør udstyret en fuld funktionsdygtig og højteknologisk fabrik.

Om kort tid tages specialudviklede maskiner fra ODIN Engineering i brug på en fabrik i Asien. Kvaliteten af de særlige maskiner er så afgørende for den lokale fabriksledelse, at de for ni måneder siden besluttede at få dem udviklet og produceret hos ODIN Engineering.

”Det er jo et spørgsmål om kvalitet. Vi har specialiseret os i at fremstille komplicerede specialmaskiner. Den løsning og kvalitet, som vi leverer, er unik,” fortæller Mads S. Rasmussen, CEO hos ODIN Engineering, om årsagen til, at en fabrik ude i Asien har valgt at få produceret deres fabriksdele på den anden side af jordkloden.

Han uddyber, at der kun findes få leverandører i verden, som leverer den type specialmaskiner, som ODIN Engineering gør.

 Fra ODIN Engineering til Asien med tog

De ti containere med maskinerne er fragtet til Asien via jernbanespor. Det er ellers ofte søvejen, der bliver brugt til den type transport.

”Jernbanen var den hurtigste løsning, og for kunden var det vigtigt ikke at skulle vente længe,” siger projektleder Henrik Buhl Lauritsen.

Han forklarer, at der gik fire uger, fra maskinerne forlod fabrikken i Slagelse, til de nåede deres bestemmelsessted.

”Den reelle transporttid var dog kun tre uger, da der gik en uge med toldarbejde i destinationslandet,” tilføjer han.

 Et typisk ODIN-projekt

Det er projektleder Henrik Buhl Lauritsens første projekt. Han blev ansat i december 2018, og for ham har det derfor været en ekstra spændende rejse, som han selv og maskinerne har været på.

”Før det her projekt havde jeg aldrig været i den del af Asien arbejdsmæssigt. Det er en spændende verdensdel, og det er fascinerende at se det udstyr, vi selv har produceret, blive til en funktionsdygtig fabrik,” siger Henrik Buhl Lauritsen.

Han håber, at der i fremtiden kommer mange flere af den slags projekter, også gerne i Asien.

”Det her er et typisk ODIN Engineering-projekt, hvor vi specialfremstiller udstyr til industrien og leverer over alt i verden – og vi overholder tidsplanerne. Det er dét og kvaliteten, vi lever af. Jeg er selvfølgelig også meget spændt på, hvilke maskiner vi skal udvikle og producere i fremtiden, og ikke mindst i hvilken verdensdel, de skal leveres,” lyder det fra projektlederen.

Aktuelt

Projektleder søges

2. maj 2024

Omdrejningspunkt for projekterne og kvalificeret sparringspartner for kunderne. Som projektleder hos ODIN Engineering får du ansvar for scope, planlægning og

Når jobbet hos ODIN er det sidste normale

9. april 2024

For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans

Udvikling af industriens uddannelser

20. december 2023

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt