Snart producerer ODIN Engineerings specialudviklede maskiner på en fabrik i Asien

Ti containere fyldt til randen med kompliceret fabriksudstyr udviklet af ODIN Engineering har nået deres bestemmelsessted i Asien. Om få uger udgør udstyret en fuld funktionsdygtig og højteknologisk fabrik.

Om kort tid tages specialudviklede maskiner fra ODIN Engineering i brug på en fabrik i Asien. Kvaliteten af de særlige maskiner er så afgørende for den lokale fabriksledelse, at de for ni måneder siden besluttede at få dem udviklet og produceret hos ODIN Engineering.

”Det er jo et spørgsmål om kvalitet. Vi har specialiseret os i at fremstille komplicerede specialmaskiner. Den løsning og kvalitet, som vi leverer, er unik,” fortæller Mads S. Rasmussen, CEO hos ODIN Engineering, om årsagen til, at en fabrik ude i Asien har valgt at få produceret deres fabriksdele på den anden side af jordkloden.

Han uddyber, at der kun findes få leverandører i verden, som leverer den type specialmaskiner, som ODIN Engineering gør.

 Fra ODIN Engineering til Asien med tog

De ti containere med maskinerne er fragtet til Asien via jernbanespor. Det er ellers ofte søvejen, der bliver brugt til den type transport.

”Jernbanen var den hurtigste løsning, og for kunden var det vigtigt ikke at skulle vente længe,” siger projektleder Henrik Buhl Lauritsen.

Han forklarer, at der gik fire uger, fra maskinerne forlod fabrikken i Slagelse, til de nåede deres bestemmelsessted.

”Den reelle transporttid var dog kun tre uger, da der gik en uge med toldarbejde i destinationslandet,” tilføjer han.

 Et typisk ODIN-projekt

Det er projektleder Henrik Buhl Lauritsens første projekt. Han blev ansat i december 2018, og for ham har det derfor været en ekstra spændende rejse, som han selv og maskinerne har været på.

”Før det her projekt havde jeg aldrig været i den del af Asien arbejdsmæssigt. Det er en spændende verdensdel, og det er fascinerende at se det udstyr, vi selv har produceret, blive til en funktionsdygtig fabrik,” siger Henrik Buhl Lauritsen.

Han håber, at der i fremtiden kommer mange flere af den slags projekter, også gerne i Asien.

”Det her er et typisk ODIN Engineering-projekt, hvor vi specialfremstiller udstyr til industrien og leverer over alt i verden – og vi overholder tidsplanerne. Det er dét og kvaliteten, vi lever af. Jeg er selvfølgelig også meget spændt på, hvilke maskiner vi skal udvikle og producere i fremtiden, og ikke mindst i hvilken verdensdel, de skal leveres,” lyder det fra projektlederen.

Aktuelt

ODIN Engineering under Covid-19 krisen

25. marts 2020

ODIN Engineering følger nøje den danske regerings retningslinjer under Covid-19 krisen. Disse retningslinjer findes (på dansk) her: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark Reduceret bemanding

Skydelære vidner om en lang tradition for præcision hos ODIN Engineering

24. marts 2020

Hos ODIN Engineering bruger vi skydelære som et uundværligt værktøj hver eneste dag i produktionen. Skydelæren er et grundværktøj i

Corona Covid-19 sætter sine spor alle vegne – også hos ODIN Engineering

17. marts 2020

”ODIN tager situationen alvorligt, og følger de retningslinjer, som er udstukket af regeringen. Ingen har prøvet denne situation før, og

NIDO’er fortæller historien om ODIN Engineering på farten

11. marts 2020

Hvordan dekorerer man montage- og servicebilerne, så kunderne og dem, som ser ODIN’s biler i trafikken, får en overraskende oplevelse?

Sociale aktiviteter styrker arbejdsmiljøet hos ODIN Engineering

5. december 2019

ODIN Engineerings personaleforening arrangerer løbende sociale aktiviteter, der ryster teamet godt sammen. Det sociale engagement har positiv indflydelse på arbejdsmiljøet,

Renovering af kanoner på ODIN Engineering gør Stigsnæs Kystbatteri levende igen

28. november 2019

Igennem mere end et år stillede ODIN Engineering lokaler til rådighed for renovering af tre kanoner til Stigsnæs Kystbatteri, der

Specialmaskiner til bearbejdning af glasfiber og komposit

21. november 2019

I mere end 20 år har ODIN Engineering opfundet, udviklet, konstrueret, installeret og serviceret støbemaskiner, boremaskiner, skæremaskiner og fræsere, som

ODIN Engineering har udvidet maskinparken med en Trumpf laserskærer for at skabe mere fleksibilitet i produktionen

28. august 2019

Hos ODIN Engineering er der investeret i en Trumpf laserskærer, så ODIN selv kan udskære emner i stålplader. Med den