Udvikling af industriens uddannelser

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens repræsentanter om, hvordan industriens uddannelser udvikles og styrkes.

Baggrunden er ODIN’s tradition for et stort engagement i at uddanne flere unge til en spændende fremtid og sikker karriere i industrien.

”Hos ODIN har vi en stærk tradition for at uddanne vores egne medarbejdere, fra dygtige smede og industriteknikere til maskiningeniører under deres praktikophold. Desuden tilbyder vi uddannelse i jobbet gennem spændende opgaver både på maskinfabrikken i Slagelse og hos kunderne ude i verden,” siger Mads S. Rasmussen og tilføjer:

”I TEKNIQ Arbejdsgivernes uddannelsesudvalg har jeg muligheden for, sammen med andre virksomheder, at inspirere TEKNIQ-repræsentanterne, der deltager i de faglige udvalg, eksempelvis for smede- og industriteknikeruddannelserne.”

Flere faglærte og vores lokale netværk

De seneste 10 år har kun én ud af fem unge valgt en erhvervsuddannelse som deres første uddannelsesvalg efter folkeskolen. Hvis denne tendens fortsætter, vil virksomhederne i stigende grad mangle faglærte medarbejdere. Og det er en fælles udfordring, som vores lokale netværk Flere Faglærte er skabt på baggrund af, og som ODIN Engineering aktivt er med i. I netværkets sekretariatsgruppe bidrager bl.a. vores EA & HR Manager Britta Hvalsø Olsen.

Netværkets formål er at være med til at sikre den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft, som vi skal bruge nu og i fremtiden. Det gør vi med udgangspunkt i virksomhedernes behov og med repræsentanter fra erhverv, kommune og uddannelsesinstitutioner samt andre interessenter, der alle bidrager med hver deres viden, erfaringer og ideer, så vi sammen kan skabe en bedre fremtid for uddannelse, erhverv og samfund. For jo mere vi skubber skuldrene sammen, jo tættere kommer vi på løsninger, som er med til at sikre faglært arbejdskraft og uddannelse.

En spændende og sikker karrierevej

”Vores kunder spænder bredt, vi er som sådan ikke låst på brancher. Vi udvikler løsninger og producerer specialmaskiner til industrien. Uanset branche. Oftest er det en løsning med en unik maskine. Det betyder også, at alle vores medarbejdere lige fra fejedreng og produktion over kontor til ingeniør er på stikkerne hver dag, og skal omstille sig til nye udfordringer og nye løsninger. Oftest løsninger, som ikke er set endnu. Der venter en spændende og sikker karriere for dem, der vælger uddannelser som smede, industriteknikere, konstruktører eller ingeniører hos os,” siger Mads S. Rasmussen.

Derfor er det vigtigt, at ODIN kan sikre faglærte medarbejdere til huset. Et af benene i den strategi er også at være aktiv i forskellige udvalg og initiativer for at gøre en forskel og bidrage med vores erfaringer.
Et af emnerne ved det seneste møde i TEKNIQ Arbejdsgivernes uddannelsesudvalg var, hvordan man kan designe kampagner for at gøre unge mere opmærksomme på de attraktive karrieremuligheder, som en industriuddannelse tilbyder. Og det er oplagt at bruge virksomhederne til at byde ind her med deres erfaringer.

Et løft til erhvervsskolerne og uddannelserne

Socialdemokratiets erhvervsskoleordfører og folketingsmedlem Thomas Skriver Jensen, der selv er udlært industritekniker, deltog også i uddannelsesudvalgets seneste møde:

”Det var opmuntrende at høre, at regeringen ønsker at give erhvervsskolerne og erhvervsuddannelserne et markant løft. Det er essentielt, at unge, der vælger en erhvervsfaglig uddannelse, møder moderne undervisningsfaciliteter og et inspirerende studiemiljø. Et sted, hvor de kan forberede sig til deres fremtid i industrien og trives under uddannelsen. Specielt studiemiljøet bør have stort fokus, både når eleverne er på skole og særligt, når de er i virksomhederne,” siger Mads S. Rasmussen.

Aktuelt

Projektleder søges

2. maj 2024

Omdrejningspunkt for projekterne og kvalificeret sparringspartner for kunderne. Som projektleder hos ODIN Engineering får du ansvar for scope, planlægning og

Når jobbet hos ODIN er det sidste normale

9. april 2024

For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt