ODIN Engineering udvider maskinparken med kraftig tysker

Hedelius T7 2600 Magnum er den nyeste tilføjelse til ODIN Engineerings maskinpark. Maskinen skal aflaste den store Zayer fræsemaskine og øge kapaciteten i fremtiden.

Bestillingen af Hedelius maskinen blev afgivet ved et besøg hos den tyske producent tilbage i februar, og hos ODIN Engineering har vi glædet os til at få maskinen leveret og i drift. Det fortæller Tommy Clausen, fabrikschef hos ODIN Engineering:

”Vi har været på jagt efter en bearbejdningsløsning i high-end klassen, som dækker os optimalt ind. Hedelius maskinen kan løfte opgaven, når det gælder præcision, produktivitet og brugervenlighed.” Han tilføjer:

”Hedelius-maskinerne er kendetegnet ved en ergonomisk korrekt adgang til det store bearbejdningsrum. Sammen med den kraftige hovedspindel, fuld femakset simultanbearbejdning og en meget høj præcision og gentagelsesnøjagtighed passer maskinen rigtig godt til ODIN Engineering.”

Allerede inddraget i produktionen af specialmaskiner
Med købet af Hedelius T7 2600 Magnum suppleres det medfølgende store værktøjsmagasin, der supporterer kædens 50 værktøjspladser, med 170 ekstra pladser, så vi i alt har 220 værktøjspladser til rådighed.

Foreløbig er maskinen forsynet med cirka 90 forskellige værktøjer, men produktionsleder hos ODIN Engineering, Jesper B. Lundby, forventer at supplere med yderligere værktøjer løbende:

”Det er en vigtig funktionalitet, at vi har mulighed for at drible med et meget stort antal værktøjer samtidigt. Det giver os adgang til alle nødvendige værktøjsløsninger, uden at vi skal bruge unødig ventetid på at få et værktøj ind i kæden.”

Maskinen er allerede inddraget i produktionen og skal fremover blandt andet aflaste den store Zayer fræsemaskine, som vi erhvervede i 2015. Det fortæller Jesper B. Lundby:

”Vi har hurtigt inddraget Hedelius maskinen i produktionen, og i dag står den over for vores store spanske Zayer fræser, som den fremover kan aflaste i mellemklassen. Det betyder, at vi kan koncentrere os om de helt store emner på Zayer maskinen i fremtiden.”

Fakta:
Hedelius T7 2600 Magnum har 29 kilowatt på hovedspindlen, som kan yde op til 12.000 omdrejninger i minuttet i emner, der kan endebearbejdes i hele X-aksens længde. Maskinen kan desuden bearbejde emner med en diameter på op til 1.100 millimeter og giver mulighed for pendelbearbejdning.

Læs Teknovations omtale af ODIN Engineerings Hedelius T7 2600 Magnum her.

Aktuelt

Kigger du forbi?

17. september 2021

Kære kunder, leverandører, samarbejdspartnere, venner og bekendte af huset Vi har gjort klar til fejring af de næste 60 år

Sussi Birkevang designer maskiner, som ikke findes endnu

25. juni 2021

Mød Sussi Birkevang, der er mekanisk udviklingsingeniør hos ODIN Engineering. Hun udvikler unikke designs til maskiner og komponenter, og hun

Atypisk virksomhedsleder og vildbasse fylder 50 år

15. maj 2021

Mads Strøjer Rasmussen er tredje-generations-ejer og direktør hos ODIN Engineering, der udvikler løsninger og specialmaskiner til industrivirksomheder. Han er en

Mød Gregers Stahrenberg: Specialmaskiner udvikles og bygges fra bunden

21. april 2021

Gregers Stahrenberg fremstiller unikke komponenter som eksempelvis stempler, aksler, fiksturer, værktøjer og reservedele til vores specialmaskiner. Den 56-årige industritekniker kom

Jacob Dilling-Hansen er tiltrådt som Sales and Relation Manager hos os

16. april 2021

Han er uddannet akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi (nu CBS) med vægt på sprog, udenrigshandel og marketing. Jacob Dilling-Hansen kommer

Slagelsevirksomhed kom helskindet gennem 2020

3. februar 2021

Der er igen travlt hos ODIN Engineering A/S i Slagelse, og alle medarbejdere er tilbage på arbejde. Men på en