ODIN Engineering udvider maskinparken med kraftig tysker

Hedelius T7 2600 Magnum er den nyeste tilføjelse til ODIN Engineerings maskinpark. Maskinen skal aflaste den store Zayer fræsemaskine og øge kapaciteten i fremtiden.

Bestillingen af Hedelius maskinen blev afgivet ved et besøg hos den tyske producent tilbage i februar, og hos ODIN Engineering har vi glædet os til at få maskinen leveret og i drift. Det fortæller Tommy Clausen, fabrikschef hos ODIN Engineering:

”Vi har været på jagt efter en bearbejdningsløsning i high-end klassen, som dækker os optimalt ind. Hedelius maskinen kan løfte opgaven, når det gælder præcision, produktivitet og brugervenlighed.” Han tilføjer:

”Hedelius-maskinerne er kendetegnet ved en ergonomisk korrekt adgang til det store bearbejdningsrum. Sammen med den kraftige hovedspindel, fuld femakset simultanbearbejdning og en meget høj præcision og gentagelsesnøjagtighed passer maskinen rigtig godt til ODIN Engineering.”

Allerede inddraget i produktionen af specialmaskiner
Med købet af Hedelius T7 2600 Magnum suppleres det medfølgende store værktøjsmagasin, der supporterer kædens 50 værktøjspladser, med 170 ekstra pladser, så vi i alt har 220 værktøjspladser til rådighed.

Foreløbig er maskinen forsynet med cirka 90 forskellige værktøjer, men produktionsleder hos ODIN Engineering, Jesper B. Lundby, forventer at supplere med yderligere værktøjer løbende:

”Det er en vigtig funktionalitet, at vi har mulighed for at drible med et meget stort antal værktøjer samtidigt. Det giver os adgang til alle nødvendige værktøjsløsninger, uden at vi skal bruge unødig ventetid på at få et værktøj ind i kæden.”

Maskinen er allerede inddraget i produktionen og skal fremover blandt andet aflaste den store Zayer fræsemaskine, som vi erhvervede i 2015. Det fortæller Jesper B. Lundby:

”Vi har hurtigt inddraget Hedelius maskinen i produktionen, og i dag står den over for vores store spanske Zayer fræser, som den fremover kan aflaste i mellemklassen. Det betyder, at vi kan koncentrere os om de helt store emner på Zayer maskinen i fremtiden.”

Fakta:
Hedelius T7 2600 Magnum har 29 kilowatt på hovedspindlen, som kan yde op til 12.000 omdrejninger i minuttet i emner, der kan endebearbejdes i hele X-aksens længde. Maskinen kan desuden bearbejde emner med en diameter på op til 1.100 millimeter og giver mulighed for pendelbearbejdning.

Læs Teknovations omtale af ODIN Engineerings Hedelius T7 2600 Magnum her.

Aktuelt

Når jobbet hos ODIN er det sidste normale

9. april 2024

For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans

Udvikling af industriens uddannelser

20. december 2023

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt