ODIN Engineering indgår innovationssamarbejde med DTU

Samarbejdet bidrager med ny viden og forskning til ODIN’s udvikling af specialmaskiner, og klæder de studerende på til mødet med virkeligheden.

Hos ODIN har vi en lang tradition for at ansætte ingeniørstuderende i praktik. Det gør vi for at give de studerende mulighed for at blive udfordret af virkeligheden og for selv at blive klogere på den nyeste viden og forskning. Den 27. september lancerer Danmarks Tekniske Universitet et nyt koncept for virksomhedssamarbejder, og det er en god anledning til at styrke samarbejdet. Det fortæller Mads S. Rasmussen, CEO hos ODIN Engineering:

”Hos ODIN har vi allerede god kontakt til universiteterne. Vi har flere gange oplevet, hvordan de studerendes projekter kan skabe værdi for os, samtidig med at de bidrager til den studerendes uddannelse og forskning. Derfor glæder det mig, at vi fremover får mulighed for at udbygge vores samarbejde med DTU.”

Ny viden og forskning er vigtigt for konkurrenceevnen

Sjællandske virksomheder som ODIN har allerede i dag mulighed for at samarbejde med DTU-studerende. Med de nye innovationssamarbejder lægger DTU op til, at ingeniørfaglige eksperter også kan deltage i samarbejdet. F.eks. kan virksomheder fremover byde ind med konkrete problemstillinger, udfordringer eller udviklingsbehov, som efterfølgende kan blive løst i samarbejde med både studerende, ingeniører og eksperter fra DTU.

Formålet er at styrke innovationen og konkurrenceevnen i Region Sjællands virksomheder, og for Mads S. Rasmussen er et mere formaliseret samarbejde med universitetsmiljøet den helt rigtige vej til målet:

”Som udvikler af specialmaskiner og højt specialiserede løsninger til industrien lever vi af vores kloge hoveder og kloge hænder. For at bevare konkurrenceevnen skal vi ikke bare være den hurtigste knallert på kajen i dag men også i morgen. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden er åbne og opsøgende overfor den nyeste viden og forskning. Der er et udvidet samarbejde med DTU et rigtigt godt redskab for os.”

Samarbejdet klæder de studerende på til virkeligheden

Hos ODIN forventer vi også at kunne give noget igen. Vores hverdag er fyldt med udfordringer, som man først møder, når man træder ud i virkeligheden. Med DTU-samarbejdet kan vi derfor bidrage til at klæde de studerende på til virkeligheden og holde underviserne opdateret:

”Det er klart min forventning, at inspirationen kommer til at gå begge veje. Vi ser en stor værdi i universiteternes viden, og jeg er sikker på, at universitetsmiljøet kan få glæde af vores praktiske erfaringer med virkelighedens udfordringer,” siger Mads S. Rasmussen og fortsætter:

”Jo tættere underviserne er koblet til det virkelige liv, jo bedre bliver de til at undervise de studerende i, hvad de skal kunne, når de møder virkeligheden. Jeg er overbevist om, at samarbejdet vil skabe værdi på begge sider af hegnet.”

For at bidrage til dialogen om, hvordan vi skaber innovation, udvikling og vækst i fremtiden, deltager ODIN Engineering sammen med virksomhederne Greens Engros og Viminco i paneldebatten ved lanceringen af DTU’s innovationssamarbejder den 27. september på Gyldenholm Gods ved Slagelse.

Læs mere om arrangementet her

Aktuelt

Værkfører

16. maj 2023

Bliv leder for maskinbyggere med stor pionerånd Igennem mere end 60 år har ODIN Engineering arbejdet ud fra dette mantra:

Idérig maskiningeniør til ODIN Engineering A/S

15. maj 2023

Det er nemmere at tæmme en vild idé end at få liv i en kedelig idé? Genkender du det billede,

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt

ODIN Engineering: Vestas’ problemknusere siden 1994

19. december 2022

Vindmølleproducenten Vestas har været kunde hos ODIN Engineering siden 1994. Mads Højlund er projektleder hos ODIN. Her fortæller han, hvordan

Fabrikschef Bent Thybo: 34 års erfaring med at sætte fabriksproduktion i system

13. december 2022

Hos ODIN Engineering produceres unikke forretningskritiske løsninger til internationale produktionsvirksomheder. I det er en specialmaskine – i ét eller meget

Tillykke til Svend Bjerking – 40 år hos ODIN Engineering

20. september 2022

I 1982 kom CD’en på markedet, og computeren Commodore 64 blev lanceret. 1982 var også året, hvor Svend Bjerking havde