ODIN Engineering indgår innovationssamarbejde med DTU

Samarbejdet bidrager med ny viden og forskning til ODIN’s udvikling af specialmaskiner, og klæder de studerende på til mødet med virkeligheden.

Hos ODIN har vi en lang tradition for at ansætte ingeniørstuderende i praktik. Det gør vi for at give de studerende mulighed for at blive udfordret af virkeligheden og for selv at blive klogere på den nyeste viden og forskning. Den 27. september lancerer Danmarks Tekniske Universitet et nyt koncept for virksomhedssamarbejder, og det er en god anledning til at styrke samarbejdet. Det fortæller Mads S. Rasmussen, CEO hos ODIN Engineering:

”Hos ODIN har vi allerede god kontakt til universiteterne. Vi har flere gange oplevet, hvordan de studerendes projekter kan skabe værdi for os, samtidig med at de bidrager til den studerendes uddannelse og forskning. Derfor glæder det mig, at vi fremover får mulighed for at udbygge vores samarbejde med DTU.”

Ny viden og forskning er vigtigt for konkurrenceevnen

Sjællandske virksomheder som ODIN har allerede i dag mulighed for at samarbejde med DTU-studerende. Med de nye innovationssamarbejder lægger DTU op til, at ingeniørfaglige eksperter også kan deltage i samarbejdet. F.eks. kan virksomheder fremover byde ind med konkrete problemstillinger, udfordringer eller udviklingsbehov, som efterfølgende kan blive løst i samarbejde med både studerende, ingeniører og eksperter fra DTU.

Formålet er at styrke innovationen og konkurrenceevnen i Region Sjællands virksomheder, og for Mads S. Rasmussen er et mere formaliseret samarbejde med universitetsmiljøet den helt rigtige vej til målet:

”Som udvikler af specialmaskiner og højt specialiserede løsninger til industrien lever vi af vores kloge hoveder og kloge hænder. For at bevare konkurrenceevnen skal vi ikke bare være den hurtigste knallert på kajen i dag men også i morgen. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden er åbne og opsøgende overfor den nyeste viden og forskning. Der er et udvidet samarbejde med DTU et rigtigt godt redskab for os.”

Samarbejdet klæder de studerende på til virkeligheden

Hos ODIN forventer vi også at kunne give noget igen. Vores hverdag er fyldt med udfordringer, som man først møder, når man træder ud i virkeligheden. Med DTU-samarbejdet kan vi derfor bidrage til at klæde de studerende på til virkeligheden og holde underviserne opdateret:

”Det er klart min forventning, at inspirationen kommer til at gå begge veje. Vi ser en stor værdi i universiteternes viden, og jeg er sikker på, at universitetsmiljøet kan få glæde af vores praktiske erfaringer med virkelighedens udfordringer,” siger Mads S. Rasmussen og fortsætter:

”Jo tættere underviserne er koblet til det virkelige liv, jo bedre bliver de til at undervise de studerende i, hvad de skal kunne, når de møder virkeligheden. Jeg er overbevist om, at samarbejdet vil skabe værdi på begge sider af hegnet.”

For at bidrage til dialogen om, hvordan vi skaber innovation, udvikling og vækst i fremtiden, deltager ODIN Engineering sammen med virksomhederne Greens Engros og Viminco i paneldebatten ved lanceringen af DTU’s innovationssamarbejder den 27. september på Gyldenholm Gods ved Slagelse.

Læs mere om arrangementet her

Aktuelt

Kigger du forbi?

17. september 2021

Kære kunder, leverandører, samarbejdspartnere, venner og bekendte af huset Vi har gjort klar til fejring af de næste 60 år

Sussi Birkevang designer maskiner, som ikke findes endnu

25. juni 2021

Mød Sussi Birkevang, der er mekanisk udviklingsingeniør hos ODIN Engineering. Hun udvikler unikke designs til maskiner og komponenter, og hun

Atypisk virksomhedsleder og vildbasse fylder 50 år

15. maj 2021

Mads Strøjer Rasmussen er tredje-generations-ejer og direktør hos ODIN Engineering, der udvikler løsninger og specialmaskiner til industrivirksomheder. Han er en

Mød Gregers Stahrenberg: Specialmaskiner udvikles og bygges fra bunden

21. april 2021

Gregers Stahrenberg fremstiller unikke komponenter som eksempelvis stempler, aksler, fiksturer, værktøjer og reservedele til vores specialmaskiner. Den 56-årige industritekniker kom

Jacob Dilling-Hansen er tiltrådt som Sales and Relation Manager hos os

16. april 2021

Han er uddannet akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi (nu CBS) med vægt på sprog, udenrigshandel og marketing. Jacob Dilling-Hansen kommer

Slagelsevirksomhed kom helskindet gennem 2020

3. februar 2021

Der er igen travlt hos ODIN Engineering A/S i Slagelse, og alle medarbejdere er tilbage på arbejde. Men på en