NIDO’er fortæller historien om ODIN Engineering på farten

Hvordan dekorerer man montage- og servicebilerne, så kunderne og dem, som ser ODIN’s biler i trafikken, får en overraskende oplevelse?

Samtidig med, at vi fortæller om, hvordan ODIN Engineering lykkes med at fremstille og idriftsætte forretningskritiske maskiner i en klasse helt for sig selv?

Svaret er, det gør ODIN med en NIDO!

”For nogle år siden satte jeg mig sammen med lokale, kreative kræfter for at finde ud af, hvordan vi kunne dekorere vores biler på en anderledes måde,” fortæller ODIN Engineerings administrerende direktør Mads S. Rasmussen og uddyber:

”Vi kom frem til NIDO, som er en forkortelse for Nerds in Daily Operation. De sprogligt kvikke vil kunne regne ud, at det er ODIN stavet bagfra. Men der er ikke noget bagvendt ved vores lille maskot. Tværtimod udtrykker NIDO’erne, hvad ODIN’s team står for.”

Særdeles vidende, arbejdsom og målrettet

NIDO’er kan antage flere former alt efter arbejdsopgaver. De er kendetegnet ved at være selvkørende, arbejdsomme, målrettede, meget kommunikerende, tilpasningsparate, særdeles vidende, – og så rører de sjældent jorden.

De har et internt interferenssikkert kommunikationssystem, som er samlet i en topmonteret antenne på hjelmen. Hjelmen kan i øvrigt vippes og roteres i alle retninger for optimal ydeevne. Hjelmen har desuden forskelligt tilbehør, eksempelvis forstørrelsesglas.

Et NIDO-standard multiværktøj er monteret på alle NIDO’er. Det omfatter boremaskine, svejseapparat, skruemaskine, voltmeter og meget mere. Men de kan have ekstra værktøjstasker monteret efter behov.

Selvkørende og på farten

Alle NIDO’er er principielt selvopladelige, men de har også et stik til spidsbelastninger, hvor der skal gives kunstig åndestrøm.

NIDO’er kører på et hemmeligt brændstof. NIDO’erne holdes flyvende af et elektromagnetisk antityngdekraft propulsionssystem, som er placeret i den nederste del af NIDO’en. Dimensioneringen af dette system afhænger af, om det er en power NIDO eller en feinschmecker NIDO.

Det elektromagnetiske antityngdekraft propulsionssystem kan kun ses med det blotte øje af trænede observatører. Alle NIDO’ers bibel er den samme: THE ODIN WAY.

Nye projektbiler dekoreres med NIDO’er

”Da vi fik ny identitet og design, var NIDO’erne på vej ud af vores manual. Men det var helt klart en fejl. Selvom de er udviklet for sjov – og for at vise, vi er anderledes, så fortæller NIDO’erne på en humoristisk måde om ODIN’s værdier, kompetencer og tilgang til opgaverne,” siger Mads S. Rasmussen og tilføjer:

”NIDO’erne er kommet for at blive. Vi får til stadighed kommentarer fra kunder og venner af huset, som lægger mærke til vores biler og de sjove historier, NIDO’erne fortæller. Vi må erkende, at NIDO’er er lige så uopslidelige som de forretningskritiske maskiner, vi udvikler og bygger her hos ODIN.”

Kom tættere på vores NIDO biler i videoen her.

Aktuelt

Værkfører

16. maj 2023

Bliv leder for maskinbyggere med stor pionerånd Igennem mere end 60 år har ODIN Engineering arbejdet ud fra dette mantra:

Idérig maskiningeniør til ODIN Engineering A/S

15. maj 2023

Det er nemmere at tæmme en vild idé end at få liv i en kedelig idé? Genkender du det billede,

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt

ODIN Engineering: Vestas’ problemknusere siden 1994

19. december 2022

Vindmølleproducenten Vestas har været kunde hos ODIN Engineering siden 1994. Mads Højlund er projektleder hos ODIN. Her fortæller han, hvordan

Fabrikschef Bent Thybo: 34 års erfaring med at sætte fabriksproduktion i system

13. december 2022

Hos ODIN Engineering produceres unikke forretningskritiske løsninger til internationale produktionsvirksomheder. I det er en specialmaskine – i ét eller meget

Tillykke til Svend Bjerking – 40 år hos ODIN Engineering

20. september 2022

I 1982 kom CD’en på markedet, og computeren Commodore 64 blev lanceret. 1982 var også året, hvor Svend Bjerking havde