ODIN Engineering sender lærlinge verden rundt

På en udlandstur bliver man udfordret. Derfor lærer man hurtigt at tænke kreativt, arbejde selvstændigt og tage ansvar for opgaverne. Det fortæller vores lærlinge, Jonas og Kevin, der netop er kommet hjem fra montering af specialmaskiner i Kina og Italien.

ODIN Engineerings medarbejdere er kreative, fleksible og omstillingsparate. Vores medarbejdere kan kort sagt tænke selv. Det har de lært gennem vores mange forskelligartede projekter, der ofte stiller store krav til den enkelte medarbejders kompetencer og faglighed.

Den oplevelse vil vi gerne give videre til vores lærlinge. Derfor tilbyder vi dem løbende at komme på udlandsophold, hvor de bliver udfordret på deres viden og faglighed.

I udlandet tager man ansvar og tænker selv

Kevin Bøgh Larsen er i lære som klejnsmed og er netop kommet hjem fra tre uger i Italien, hvor han har monteret et større produktionsanlæg. Han har flere gange været på udlandsophold, og han har hver gang oplevet at få en masse ny viden med sig hjem:

”Som lærling lærer du rigtigt meget af at være afsted på egen hånd. Du har ikke samme trygge rammer som herhjemme, og du bliver tvunget til at tage ansvar og tænke selv,” siger Kevin og fortsætter:

”I Italien skulle vi renovere og montere nogle ældre maskiner, hvor afmonteringen var foregået noget hårdhændet. Det betød, at det var svært at forudsige, hvad opgaven bestod i. Vi måtte være kreative, når vi stødte på problemer, og løse dem fra en ende af.”

Montering af specialmaskiner giver ny viden

Jonas Gram er i lære som automatiktekniker. Han havde længe glædet sig til at få mulighed for at montere ODIN’s maskiner i udlandet:

”Jeg havde hørt, at man lærer meget om vores maskiner, når vi monterer dem hos kunderne. Derfor sagde jeg selvfølgelig ja, da jeg fik muligheden for at komme til Kina,” fortæller Jonas og fortsætter:

”I Kina blev jeg klogere på en masse ting, som ligger udenfor de rutiner, som vi har hos ODIN. Når vi monterer, handler det om meget mere end vores fag, og det giver os en god forståelse, som vi kan tage med hjem.”

Udfordringer gør lærlingene dygtigere og mere kompetente

Både Jonas og Kevin er glade for, at de har fået muligheden for at komme til udlandet. De vil ikke tøve med at sige ja til en udlandstur en anden gang:

”Når ODIN tilbyder os lærlinge at komme til udlandet, investerer de i, at vi kan få lov til at udvikle vores kompetencer. Det har jeg stor respekt for, og samtidig kan jeg jo mærke, at det virker. Jeg bliver dygtigere og mere kompetent, når jeg bliver udfordret,” forklarer Kevin.

Jonas supplerer:

”Hos ODIN er der generelt et stort fokus på, at vi skal kunne arbejde selvstændigt. Vi får lov til at tænke selv, og det bliver vi dygtigere af – ikke mindst, når vi er i udlandet.”

Læs mere om lærlinge hos ODIN Engineering her

Aktuelt

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt

ODIN Engineering: Vestas’ problemknusere siden 1994

19. december 2022

Vindmølleproducenten Vestas har været kunde hos ODIN Engineering siden 1994. Mads Højlund er projektleder hos ODIN. Her fortæller han, hvordan

Fabrikschef Bent Thybo: 34 års erfaring med at sætte fabriksproduktion i system

13. december 2022

Hos ODIN Engineering produceres unikke forretningskritiske løsninger til internationale produktionsvirksomheder. I det er en specialmaskine – i ét eller meget