ODIN Engineering sender lærlinge verden rundt

På en udlandstur bliver man udfordret. Derfor lærer man hurtigt at tænke kreativt, arbejde selvstændigt og tage ansvar for opgaverne. Det fortæller vores lærlinge, Jonas og Kevin, der netop er kommet hjem fra montering af specialmaskiner i Kina og Italien.

ODIN Engineerings medarbejdere er kreative, fleksible og omstillingsparate. Vores medarbejdere kan kort sagt tænke selv. Det har de lært gennem vores mange forskelligartede projekter, der ofte stiller store krav til den enkelte medarbejders kompetencer og faglighed.

Den oplevelse vil vi gerne give videre til vores lærlinge. Derfor tilbyder vi dem løbende at komme på udlandsophold, hvor de bliver udfordret på deres viden og faglighed.

I udlandet tager man ansvar og tænker selv

Kevin Bøgh Larsen er i lære som klejnsmed og er netop kommet hjem fra tre uger i Italien, hvor han har monteret et større produktionsanlæg. Han har flere gange været på udlandsophold, og han har hver gang oplevet at få en masse ny viden med sig hjem:

”Som lærling lærer du rigtigt meget af at være afsted på egen hånd. Du har ikke samme trygge rammer som herhjemme, og du bliver tvunget til at tage ansvar og tænke selv,” siger Kevin og fortsætter:

”I Italien skulle vi renovere og montere nogle ældre maskiner, hvor afmonteringen var foregået noget hårdhændet. Det betød, at det var svært at forudsige, hvad opgaven bestod i. Vi måtte være kreative, når vi stødte på problemer, og løse dem fra en ende af.”

Montering af specialmaskiner giver ny viden

Jonas Gram er i lære som automatiktekniker. Han havde længe glædet sig til at få mulighed for at montere ODIN’s maskiner i udlandet:

”Jeg havde hørt, at man lærer meget om vores maskiner, når vi monterer dem hos kunderne. Derfor sagde jeg selvfølgelig ja, da jeg fik muligheden for at komme til Kina,” fortæller Jonas og fortsætter:

”I Kina blev jeg klogere på en masse ting, som ligger udenfor de rutiner, som vi har hos ODIN. Når vi monterer, handler det om meget mere end vores fag, og det giver os en god forståelse, som vi kan tage med hjem.”

Udfordringer gør lærlingene dygtigere og mere kompetente

Både Jonas og Kevin er glade for, at de har fået muligheden for at komme til udlandet. De vil ikke tøve med at sige ja til en udlandstur en anden gang:

”Når ODIN tilbyder os lærlinge at komme til udlandet, investerer de i, at vi kan få lov til at udvikle vores kompetencer. Det har jeg stor respekt for, og samtidig kan jeg jo mærke, at det virker. Jeg bliver dygtigere og mere kompetent, når jeg bliver udfordret,” forklarer Kevin.

Jonas supplerer:

”Hos ODIN er der generelt et stort fokus på, at vi skal kunne arbejde selvstændigt. Vi får lov til at tænke selv, og det bliver vi dygtigere af – ikke mindst, når vi er i udlandet.”

Læs mere om lærlinge hos ODIN Engineering her

Aktuelt

Kigger du forbi?

17. september 2021

Kære kunder, leverandører, samarbejdspartnere, venner og bekendte af huset Vi har gjort klar til fejring af de næste 60 år

Sussi Birkevang designer maskiner, som ikke findes endnu

25. juni 2021

Mød Sussi Birkevang, der er mekanisk udviklingsingeniør hos ODIN Engineering. Hun udvikler unikke designs til maskiner og komponenter, og hun

Atypisk virksomhedsleder og vildbasse fylder 50 år

15. maj 2021

Mads Strøjer Rasmussen er tredje-generations-ejer og direktør hos ODIN Engineering, der udvikler løsninger og specialmaskiner til industrivirksomheder. Han er en

Mød Gregers Stahrenberg: Specialmaskiner udvikles og bygges fra bunden

21. april 2021

Gregers Stahrenberg fremstiller unikke komponenter som eksempelvis stempler, aksler, fiksturer, værktøjer og reservedele til vores specialmaskiner. Den 56-årige industritekniker kom

Jacob Dilling-Hansen er tiltrådt som Sales and Relation Manager hos os

16. april 2021

Han er uddannet akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi (nu CBS) med vægt på sprog, udenrigshandel og marketing. Jacob Dilling-Hansen kommer

Slagelsevirksomhed kom helskindet gennem 2020

3. februar 2021

Der er igen travlt hos ODIN Engineering A/S i Slagelse, og alle medarbejdere er tilbage på arbejde. Men på en