Mød Gregers Stahrenberg: Specialmaskiner udvikles og bygges fra bunden

Gregers Stahrenberg fremstiller unikke komponenter som eksempelvis stempler, aksler, fiksturer, værktøjer og reservedele til vores specialmaskiner. Den 56-årige industritekniker kom til ODIN Engineering for tre år siden. Her har han fundet sig rigtig godt til rette i teamet og ved sin treaksede drejebænk.

”I bund og grund laver jeg det samme, som jeg har gjort, inden jeg kom til ODIN, men det er alligevel anderledes,” siger Gregers Stahrenberg og uddyber:

”Her på maskinfabrikken er vi meget opmærksomme på, hvilke behov vores kunder har. Vi er meget hurtige til at afprøve nye ting, og vi er ofte i gang med at lave noget, som ikke er prøvet før. Fordi vi har en meget flad organisation og et godt arbejdsklima, så lykkes vi faktisk altid. Jo flere vi arbejder sammen, jo større er chancen for succes.”

En tusindkunstner på en drejebænk

Gregers Stahrenberg arbejder mest sammen med sine kolleger og lærlinge i maskinværkstedet. Her fremstilles mange komponenter og reservedele til nybyggeri og vedligeholdelse af specialmaskiner. Blandt kollegerne har Gregers ry for at kunne fremtrylle snart sagt hvad som helst i bronze, aluminium, rustfri stål og hærdet stål.

”På en uge er jeg meget rundt i sortimentet, for jeg tager opgaverne, som de kommer. De mindste emner er fra bare et par millimeter op til 1,5 meter. De fremstilles på den CNC-drejebænk, som jeg bruger mest. Skal vi op i 1,5 til 5 meter, kommer en gammel konventionel drejebænk i sving,” siger han.

Akkuratesse og faglig stolthed gives videre

Er der bare én ting, som Gregers Stahrenberg kan få lov at lære maskinværkstedets unge lærlinge, så er det, at de skal aflevere præcise ting i en ordentlig og pæn kvalitet til deres kolleger i andre afdelinger:

”De komponenter, vi giver videre, skal være i orden, præcist som foreskrevet, rene og uden skarpe kanter. Akkuratesse er alfa og omega. Hvis ikke vi gør os umage og gør tingene rigtigt første gang, så ender vi bare med at få dobbelt så travlt. Det med at gennemskue opgaverne og få bearbejdet emnerne i den rigtige rækkefølge og med faglig stolthed. Det er vigtigt.”

Parate til at omstille sig efter kundernes behov

En anden ting, som Gregers Stahrenberg også har vænnet sig til – og befinder sig rigtig godt med – er den fleksibilitet, som jobbet hos ODIN Engineering kræver. Hvis en af serviceteknikerne står et sted ude i verden og mangler en vigtig reservedel, kan det være nødvendigt at rydde bordet og lægge de oprindeligt planlagte emner til side:

”Vi skal være parate til at hjælpe vores kunder og kolleger. Når de står ude hos kunden og finder ud af, at en eller anden del mangler, eller den medbragte reservedel skal justeres. Så er det bare med at komme i gang,” siger han og tilføjer, at det hænder, han selv sendes afsted for at levere og hjælpe med at montere det, som kollegaen står og mangler derude. Hvis det er den hurtigste løsning.

Fælles løsninger giver stolthed og sammenhold

Noget af det helt særlige ved at arbejde hos ODIN Engineering er ifølge Gregers Stahrenberg, at alle medarbejdere bliver involveret i at løse opgaverne. Der bliver lyttet til alle gode ideer, og gode indsatser bliver set og rost:

”Det giver én stolthed, når vi afleverer veludført arbejde og helt nye specialmaskiner, som man har fået lov til at bidrage til,” siger han, og tilføjer, at der er en rar og familiær tone både i værkstedet og på kontoret.

”Dem, som arbejder hos ODIN, sætter pris på en alsidig og udfordrende arbejdsdag. Vi laver ikke så mange store serieproduktioner. Til gengæld laver vi nye og helt igennem unikke maskiner hele tiden. Det kan være hektisk, men det er også sjovt.”

Hektisk arbejdsdag afløses af hektisk fritid

Det er tydeligt, at Gregers Stahrenberg sætter pris på, at der sker noget omkring ham – og at han ikke er bange for selv at tage fat. Sammen med sin hustru Charlotte har han tre børn, hvoraf to er fløjet fra reden. Første barnebarn har også gjort sin entré. De bor på en gammel sognegård i Slagelse, som parret har sat godt i stand.

Fritiden bruges også på at skrue på gamle amerikanske veteranbiler. Da sønnen tidligere har kørt gokart, er mangt en gokartbane blevet besøgt, og derfor tog Gregers Stahrenberg sig en løbslederuddannelse, som han stadig bruger. Golfkøllerne bliver også fundet frem af og til.

Aktuelt

Værkfører

16. maj 2023

Bliv leder for maskinbyggere med stor pionerånd Igennem mere end 60 år har ODIN Engineering arbejdet ud fra dette mantra:

Idérig maskiningeniør til ODIN Engineering A/S

15. maj 2023

Det er nemmere at tæmme en vild idé end at få liv i en kedelig idé? Genkender du det billede,

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt

ODIN Engineering: Vestas’ problemknusere siden 1994

19. december 2022

Vindmølleproducenten Vestas har været kunde hos ODIN Engineering siden 1994. Mads Højlund er projektleder hos ODIN. Her fortæller han, hvordan

Fabrikschef Bent Thybo: 34 års erfaring med at sætte fabriksproduktion i system

13. december 2022

Hos ODIN Engineering produceres unikke forretningskritiske løsninger til internationale produktionsvirksomheder. I det er en specialmaskine – i ét eller meget

Tillykke til Svend Bjerking – 40 år hos ODIN Engineering

20. september 2022

I 1982 kom CD’en på markedet, og computeren Commodore 64 blev lanceret. 1982 var også året, hvor Svend Bjerking havde