Udviklingsmuligheder hos ODIN giver dynamisk arbejdsplads

Mød Michael Skovgaard, der begyndte hos ODIN Engineering i maj 2021 som teknisk designer. Efter nogle måneder skiftede han til PTA-funktionen i ODIN, hvor han først fik travlt med at fjerne praktiske forhindringer ved den fremtidsfest, som virksomheden holdt i oktober, og siden har fokuseret på PTA-funktionen. Michael oplever gode udviklingsmuligheder og dynamik på arbejdspladsen.

Michael Skovgaard er maskintekniker og en del af ODIN Engineerings PTA-team. Hans arbejde består i at sikre, at der er overensstemmelse mellem kundernes bestillinger og produktionen. Desuden identificerer han løbende måder at optimere produktionen på. Om den del af sit arbejde, siger han:

”Det handler om effektivitet. Jeg fokuserer på, hvordan vi bruger maskinerne optimalt hver eneste dag. Findes der værktøjer, der får maskinerne til at køre bedre? Bruger vi de mest hensigtsmæssige materialer? Jeg skal selvfølgelig argumentere for min sag, hvis jeg foreslår, at vi ændrer på tingene. Men der bliver altid sat pris på, at man tænker ud af boksen hos ODIN. Det forventes ligefrem.”

En dynamisk maskinfabrik med gode udviklingsmuligheder

Michael begyndte hos ODIN Engineering i foråret 2021, men det var i rollen som teknisk designer og bindeleddet mellem R&D-afdelingen og produktionen. Efter nogle måneder foreslog Michael selv, at han gerne ville flyttes over i den PTA-funktion, han varetager i dag. Der mente han, at han kunne gøre en større forskel, fortæller han:

”Jeg har tidligere haft PTA-funktion, så jeg havde en masse erfaring at trække på. Hos ODIN var man åben over for mit forslag. Der er plads til, at medarbejderne tager initiativ, og der er kort vej fra idé til handling. Det giver dynamik på arbejdspladsen, når der er gode udviklingsmuligheder.”

Plads til dem som vil og kan

Når Michael beskriver sin første tid i ODIN Engineerings PTA-funktion, skulle man ellers tro, at han også var blevet ansat i eventafdelingen. Han røg nemlig direkte ind i planlægningen af fejringen af ODIN’s fremtidsfest 2081, samtidig havde ODIN meget travlt i produktionen.

”Jeg fik ansvar for at fjerne en række praktiske forhindringer på facility og produktion. Vores maskiner skulle stå snorlige, pudset og poleret på dagen, samtidig med de skulle producere emner helt op til dagen, så spånerne stod om ørerne på os. Det var en anderledes start på jobbet, men det siger meget om stedet. For hos ODIN løfter vi i flok. Her er to dage sjældent ens, der er stor variation i opgaverne, og man skal man være omstillingsparat.”

I forbindelse med planlægningen af oktobers reception kom Michael hele fabrikken rundt. Og det er godt at have været helt ude i krogene, for så lærer man både arbejdspladsen og også produktionen at kende fra bunden. På samme tid fik han som teknisk designer indsigt i R&D-afdelingen. Det glæder CEO Mads S. Rasmussen, at Michael er kommet så hurtigt ind under huden på virksomheden. Han siger om Michaels første halvår:

”Det er gået stærkt for Michael. I forbindelse med vores fremtidsfest viste han, at han kan rydde forhindringer af vejen. Han har et super samarbejdsgen og er løsningsorienteret. Han har indtil videre været til stor hjælp, og der er ingen tvivl om, at han i PTA-funktionen er landet på sin rette hylde.”

Ånden af George Gearløs

Michael fremhæver, at hans job kræver forståelse for maskinerne og indsigt i produktionen. Han beskriver i øvrigt sig selv som et ordensmenneske, der finder glæde ved, at processer kører optimalt. Og så gør det ham ikke noget, at tempoet på fabrikken til tider er højt, for humøret er altid tilsvarende højt.

”ODIN er en legeplads i George Gearløs’ ånd. Der er jo et element af kreativitet i alt, hvad vi foretager os. Det gør arbejdet sjovt, også selvom jorden brænder under os til tider. Mine kollegaer er professionelle og dedikerede, men der er altid plads til masser af ODIN-humor, og det sætter jeg pris på.”

Michael drømmer om at være med til at udvikle ODIN Engineering, så virksomheden fortsætter med at være helt fremme i skoen i forhold til at skræddersy forretningskritiske løsninger og specialmaskiner til industrivirksomheder. Michael er 51 år og bor i Herlufmagle med sin kone Susana og deres tre børn.

Aktuelt

Projektleder søges

23. juni 2024

Omdrejningspunkt for projekterne og kvalificeret sparringspartner for kunderne. Som projektleder hos ODIN Engineering får du ansvar for scope, planlægning og

Når jobbet hos ODIN er det sidste normale

9. april 2024

For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans

Udvikling af industriens uddannelser

20. december 2023

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt