ODIN Engineering har udvidet maskinparken med en Trumpf laserskærer for at skabe mere fleksibilitet i produktionen

Hos ODIN Engineering er der investeret i en Trumpf laserskærer, så ODIN selv kan udskære emner i stålplader. Med den nye laserskærer produceres enkelte komponenter og serier af maskindele in-house hurtigt og præcist. Det er en fordel, både når der produceres nye specialmaskiner, og også når der skal leveres reservedele til kunder.

”Med laserskæreren kan vi selv konstruere emnerne og producere skarpere hjørner, forme cirkler og buede emner. Vi kan med andre ord levere nogle meget præcise og kvalificerede skæreresultater ned til meget fine tolerancer og forme og præge vores emner bedre,” fortæller CEO, Mads S. Rasmussen.

Hurtigere og bedre leverance af specielle komponenter

ODIN Engineerings nye laserskærer har ifølge Mads S. Rasmussen mange fordele. Den giver for eksempel større fleksibilitet i produktionen og en hurtigere levering af maskiner, service og reservedele til vores kunder:

”Førhen var vi nødt til at få skåret vores materialer hos underleverandører, så der kunne gå nogle dage, før det blev klart til levering. Med den nye laserskærer kan vi selv producere komponenterne på få timer, og vi står selv for al videre bearbejdning. Det skaber større effektivitet og fleksibilitet, da vi hurtigere kan levere specielle komponenter til produktionen,” fortæller Mads S. Rasmussen.

Trumpf er anerkendt for sin kvalitet og holdbarhed, og laserskæreren er en nem maskine at bruge. Det vil ifølge Mads S. Rasmussen øge ODIN’s muligheder for at levere forretningskritiske specialmaskiner endnu hurtigere og bedre end hidtil:

”Det er en kvalitetsmaskine, som er intuitiv og nem for os at arbejde med, og det er nemt at få support på den, hvis vi oplever udfordringer. Det skaber fleksibilitet i produktionen, og driften bliver både mere fleksibel, hurtigere og mere økonomisk.”

Laserskæreren overgår vores forventninger

Laserskæreren indgår allerede som et effektivt værktøj i produktionen hos ODIN Engineering, og den skaber derfor stor værdi for os med endnu bedre resultater end forventet:

”Vi oplever en større fleksibilitet i produktionen, og derfor har vi hævet ambitionsniveauet for laserskæreren. Vi har et mål om, at materialer, der bliver lagt til skæring, skal være skåret højst 24 timer efter, de er bestilt. Vi regner også med en markant reduktion i kostprisen på mange af emnerne,” fortæller Mads S. Rasmussen og fortsætter:

”Vi har valgt at investere i en Trumpf laserskærer til at løse specielle opgaver med at fremstille emner til produktionen. Teknologiens udvikling har gjort det mindre kompliceret at anvende laserskæreren, og vi får ny specialistviden og fleksibilitet, som kan indbygges i specialmaskinen. Med Hjerrild Rasmussen har vi desuden fået en fast ankermand og en erfaren operatør til at styre og betjene laserskæreren. Herudover har vi også uddannet et lille backupteam, så vi har en yderligere fleksibilitet i produktionen.”

Aktuelt

Projektleder søges

23. juni 2024

Omdrejningspunkt for projekterne og kvalificeret sparringspartner for kunderne. Som projektleder hos ODIN Engineering får du ansvar for scope, planlægning og

Når jobbet hos ODIN er det sidste normale

9. april 2024

For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans

Udvikling af industriens uddannelser

20. december 2023

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt