Mød Niklas Drost Bak Larsen: Fortsætter som industritekniker hos ODIN Engineering

Nye, daglige udfordringer og mulighed for at tage sin spejderinteresse med på arbejde. Det er årsagerne til, at Niklas Drost Bak Larsen efter fire års læretid, med svendebrevet som industritekniker i hus, glæder sig over nu at være fastansat hos ODIN Engineering.

Drejebænke og fræsere til at forme alle tænkelige komponenter indgår i produktionen af specialmaskiner til vores kunder. 21-årige Niklas Drost Bak Larsen betjener hjemmevant alle ODIN Engineerings mange maskiner.

”Der er hele tiden nye emner, der skal produceres hos ODIN. Og de er meget forskellige. Jeg har ofte store emner, der for eksempel bruges som rammer og større maskindele. De kan for eksempel være helt op til otte gange tre meter. Og så producerer jeg helt små emner på 10 millimeter, der for eksempel kan være beslag og skruer,” fortæller han.

Niklas Drost Bak Larsen sætter stor pris på afvekslingen i emner, der i praksis betyder, at han både i sin læretid hos ODIN og i sin nye dagligdag som fastansat industritekniker arbejder med mange forskellige maskiner.

”Det er ikke altid, jeg ved på forhånd, hvilken maskine jeg skal betjene, og jeg kommer godt rundt i ODIN’s forskellige afdelinger. Det gør min hverdag interessant og uforudsigelig,” siger han.

Nye industritekniske udfordringer hver dag

I det hele taget er det bedste ved at arbejde hos ODIN Engineering ifølge Niklas Drost Bak Larsen, at han hver dag oplever nye udfordringer på arbejdspladsen.

”ODIN går utrolig meget op i, at deres lærlinge har det godt og udvikler sig. Når der samtidig er gang i produktionen hver dag, får man som lærling masser af ansvar,” lyder det fra den tidligere lærling.

Han fortæller om engang, hvor ODIN Engineering manglede svende til at betjene en Zayer-fræser, der bruges til at bearbejde store emner.

”Fordi der ikke var nogen svende ledige, som kendte maskinen, var det mig alene, der betjente den i en periode. Det var en fed udfordring, og jeg lærte utrolig meget af, at jeg selv skulle finde nye løsninger i produktionen,” husker han.

Vindmølle til spejderlejr blev bygget hos ODIN Engineering

Når Niklas Drost Bak Larsen ikke er på arbejde, går en stor del af fritiden med at være spejder. Og det at arbejde for ODIN Engineering kan i den grad bruges, når han trækker i den grønne uniform.

Forud for den seneste store landslejr for 38.000 spejdere fik Niklas Drost Bak Larsen nemlig til opgave at bygge en vindmølle. En opgave, som han med fordel kunne løse i produktionen hos ODIN Engineering:

”Vi havde fået til opgave at bygge en vindmølle som vartegn for vores kommune. Jeg påtog mig opgaven, da jeg kunne dreje og fræse de fleste komponenter til møllen hos ODIN,” fortæller han og fortsætter:

”Det betyder rigtig meget for mig at være spejder. Det er her min personlige udvikling har foregået i mange år, og så er det jo bare dejligt, at jeg også kan bruge mine faglige evner fra ODIN.”

Og sine faglige evner får Niklas Drost Bak Larsen fortsat godt brug for. I juli tiltrådte han nemlig som fastansat industritekniker hos ODIN Engineering.

”Jeg glæder mig til at fortsætte hos ODIN, hvor jeg kommer til at lære endnu mere. Nu kommer jeg formentligt til at få lidt flere faste rutiner med betjening af de samme maskiner, så jeg ikke skal rundt i så mange forskellige afdelinger. Det fører formentlig også til mere ansvar i produktionen.”

Aktuelt

Puslespil styrker ODIN Engineerings sammenhold på trods af afstanden

20. maj 2020

Hos ODIN Engineering har vi produceret et puslespil med tusinde brikker med et motiv fra vores faste teambuilding-dag, som er

Når krisen rammer, løfter ODIN Engineering i flok

18. maj 2020

Coronakrisen har sat sine spor hos ODIN Engineering og skabt en helt ny hverdag for medarbejderne og ledelsen. Lige nu

NIDO’er synliggør ODIN Engineerings kvaliteter

21. april 2020

Hos ODIN Engineering er vi kendte for at udvikle nye, innovative, forretningskritiske specialmaskiner i høj kvalitet. Derfor tænker vi ud

ODIN Engineering under Covid-19 krisen

25. marts 2020

ODIN Engineering følger nøje den danske regerings retningslinjer under Covid-19 krisen. Disse retningslinjer findes (på dansk) her: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark Reduceret bemanding

Skydelære vidner om en lang tradition for præcision hos ODIN Engineering

24. marts 2020

Hos ODIN Engineering bruger vi skydelære som et uundværligt værktøj hver eneste dag i produktionen. Skydelæren er et grundværktøj i

Corona Covid-19 sætter sine spor alle vegne – også hos ODIN Engineering

17. marts 2020

”ODIN tager situationen alvorligt, og følger de retningslinjer, som er udstukket af regeringen. Ingen har prøvet denne situation før, og

NIDO’er fortæller historien om ODIN Engineering på farten

11. marts 2020

Hvordan dekorerer man montage- og servicebilerne, så kunderne og dem, som ser ODIN’s biler i trafikken, får en overraskende oplevelse?

Sociale aktiviteter styrker arbejdsmiljøet hos ODIN Engineering

5. december 2019

ODIN Engineerings personaleforening arrangerer løbende sociale aktiviteter, der ryster teamet godt sammen. Det sociale engagement har positiv indflydelse på arbejdsmiljøet,