Sussi Birkevang designer maskiner, som ikke findes endnu

Mød Sussi Birkevang, der er mekanisk udviklingsingeniør hos ODIN Engineering. Hun udvikler unikke designs til maskiner og komponenter, og hun glad for sit arbejde. For selvom det til tider kan være hektisk, så er der altid plads til at være kreativ og tænke ud af boksen.

Sussi Birkevang er mekanisk udviklingsingeniør hos ODIN Engineering. Hun er uddannet ingeniør i integreret design og har været hos to andre maskinfabrikanter, inden hun kom til ODIN for tre år siden.

Sammen med resten af teamet konstruerer Sussi forretningskritiske specialmaskiner. Hendes rolle er først at tegne skitser til prototyper og komponenter, og derefter konstruere den endelig løsning og design til produktion. Når Sussi har lavet sit design, sender hun det videre til de kollegaer, der står for produktion og montage. De sender ideer, spørgsmål eller rettelser tilbage, og hun sender dem feedback samt et opdateret design, og sådan bidrager alle til at udvikle maskinen.

”Jeg sidder i mit eget lille team, og et andet sted sidder bl.a. en industritekniker, en produktionsplanlægger og en operatør, men i virkeligheden er vi én stor gruppe. Alle byder ind under hele processen: Fra de første streger bliver sat, til materialerne bliver købt, og der står en unik specialmaskine klar til aflevering hos kunden,” siger Sussi og fortsætter:

”Vi får aldrig en detaljeret beskrivelse af en maskine, der skal bygges. Vi får en problemstilling. Derfra sætter vi os ind i kundens situation og behov, og vi udvikler en løsning fra bunden. Derfor er det helt afgørende, at vi har så mange erfarne og dygtige medarbejdere, der kan sparre med hinanden.”

Dyb interesse for maskiner og teknik er et must

Selvom tingene går stærkt hos ODIN Engineering, og det til tider kan være hektisk, så er Sussi glad for sit arbejde. For dagligdagen er udfordrende på en sjov måde. Ifølge hende er det nok svært at være et sted som ODIN uden at have interesse for gadgets, teknik og dimser ud over det sædvanlige.

”Vi er ret nørdede på vores felt, derfor falder det os naturligt at engagere os i arbejdet. I skolen havde jeg et fag, der hed; ’skil skidtet ad, og saml det igen’. Det opsummerer på en eller anden måde meget godt den interesse for mekanik, som vi alle har.”

Samtidig fortæller Sussi, at to dage sjældent er ens hos ODIN, og to opgaver er aldrig ens. Det giver variation i arbejdet, og hun sætter pris på at være på en kreativ legeplads hver dag, hvor ingen forslag skydes ned som dumme. Får man en utraditionel idé, så bliver den grebet af de andre:

”Vi har en tilgang, vi kalder for ’THE ODIN WAY’. Men i virkeligheden dækker betegnelsen også over, at der ikke er en fast vej at gå. Der er frihed til at afsøge alle tænkelige løsninger for at hjælpe kunden bedst muligt, og jeg vil sige, at det forventes af os, at vi tænker ud af boksen.”

ODIN Engineering er en maskinfabrik med plads til kvinder

Sussi er en af de få kvinder hos ODIN Engineering, og det skyldes ifølge hende selv, at det hovedsageligt er mænd, der interesserer sig for mekanisk konstruktion. Hun husker, at der på hendes uddannelse var en jævn fordeling mellem kønnene, men at kvinderne efterfølgende blev projektledere i produktionsvirksomheder. Det er dog ikke noget, hun tænker så meget over i hverdagen:

”Jeg har da oplevet ældre ingeniører, inden jeg kom til ODIN, der troede, jeg var assistent. Og jeg møder af og til personer, der ikke kan forstå, at en kvinde kan arbejde med mekanik og teknik på et højt niveau, men så spørger jeg dem bare, hvilken tid de lever i. For selvfølgelig kan kvinder det.”

Sussi er 39 år. Hun bor i Slagelse, og når hun ikke er på arbejde, holder hun af at gå i haven og passe planter og blomster sammen med sin kæreste Claus og hunden Morgan. Her har hun rig mulighed for at udfolde sin kreativitet. For nyligt byggede hun for eksempel nogle meget store plantekasser, som hun har designet på ODIN’s laserskærer.

Aktuelt

Projektleder søges

23. juni 2024

Omdrejningspunkt for projekterne og kvalificeret sparringspartner for kunderne. Som projektleder hos ODIN Engineering får du ansvar for scope, planlægning og

Når jobbet hos ODIN er det sidste normale

9. april 2024

For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans

Udvikling af industriens uddannelser

20. december 2023

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt