Sussi Birkevang designer maskiner, som ikke findes endnu

Mød Sussi Birkevang, der er mekanisk udviklingsingeniør hos ODIN Engineering. Hun udvikler unikke designs til maskiner og komponenter, og hun glad for sit arbejde. For selvom det til tider kan være hektisk, så er der altid plads til at være kreativ og tænke ud af boksen.

Sussi Birkevang er mekanisk udviklingsingeniør hos ODIN Engineering. Hun er uddannet ingeniør i integreret design og har været hos to andre maskinfabrikanter, inden hun kom til ODIN for tre år siden.

Sammen med resten af teamet konstruerer Sussi forretningskritiske specialmaskiner. Hendes rolle er først at tegne skitser til prototyper og komponenter, og derefter konstruere den endelig løsning og design til produktion. Når Sussi har lavet sit design, sender hun det videre til de kollegaer, der står for produktion og montage. De sender ideer, spørgsmål eller rettelser tilbage, og hun sender dem feedback samt et opdateret design, og sådan bidrager alle til at udvikle maskinen.

”Jeg sidder i mit eget lille team, og et andet sted sidder bl.a. en industritekniker, en produktionsplanlægger og en operatør, men i virkeligheden er vi én stor gruppe. Alle byder ind under hele processen: Fra de første streger bliver sat, til materialerne bliver købt, og der står en unik specialmaskine klar til aflevering hos kunden,” siger Sussi og fortsætter:

”Vi får aldrig en detaljeret beskrivelse af en maskine, der skal bygges. Vi får en problemstilling. Derfra sætter vi os ind i kundens situation og behov, og vi udvikler en løsning fra bunden. Derfor er det helt afgørende, at vi har så mange erfarne og dygtige medarbejdere, der kan sparre med hinanden.”

Dyb interesse for maskiner og teknik er et must

Selvom tingene går stærkt hos ODIN Engineering, og det til tider kan være hektisk, så er Sussi glad for sit arbejde. For dagligdagen er udfordrende på en sjov måde. Ifølge hende er det nok svært at være et sted som ODIN uden at have interesse for gadgets, teknik og dimser ud over det sædvanlige.

”Vi er ret nørdede på vores felt, derfor falder det os naturligt at engagere os i arbejdet. I skolen havde jeg et fag, der hed; ’skil skidtet ad, og saml det igen’. Det opsummerer på en eller anden måde meget godt den interesse for mekanik, som vi alle har.”

Samtidig fortæller Sussi, at to dage sjældent er ens hos ODIN, og to opgaver er aldrig ens. Det giver variation i arbejdet, og hun sætter pris på at være på en kreativ legeplads hver dag, hvor ingen forslag skydes ned som dumme. Får man en utraditionel idé, så bliver den grebet af de andre:

”Vi har en tilgang, vi kalder for ’THE ODIN WAY’. Men i virkeligheden dækker betegnelsen også over, at der ikke er en fast vej at gå. Der er frihed til at afsøge alle tænkelige løsninger for at hjælpe kunden bedst muligt, og jeg vil sige, at det forventes af os, at vi tænker ud af boksen.”

ODIN Engineering er en maskinfabrik med plads til kvinder

Sussi er en af de få kvinder hos ODIN Engineering, og det skyldes ifølge hende selv, at det hovedsageligt er mænd, der interesserer sig for mekanisk konstruktion. Hun husker, at der på hendes uddannelse var en jævn fordeling mellem kønnene, men at kvinderne efterfølgende blev projektledere i produktionsvirksomheder. Det er dog ikke noget, hun tænker så meget over i hverdagen:

”Jeg har da oplevet ældre ingeniører, inden jeg kom til ODIN, der troede, jeg var assistent. Og jeg møder af og til personer, der ikke kan forstå, at en kvinde kan arbejde med mekanik og teknik på et højt niveau, men så spørger jeg dem bare, hvilken tid de lever i. For selvfølgelig kan kvinder det.”

Sussi er 39 år. Hun bor i Slagelse, og når hun ikke er på arbejde, holder hun af at gå i haven og passe planter og blomster sammen med sin kæreste Claus og hunden Morgan. Her har hun rig mulighed for at udfolde sin kreativitet. For nyligt byggede hun for eksempel nogle meget store plantekasser, som hun har designet på ODIN’s laserskærer.

Aktuelt

Værkfører

16. maj 2023

Bliv leder for maskinbyggere med stor pionerånd Igennem mere end 60 år har ODIN Engineering arbejdet ud fra dette mantra:

Idérig maskiningeniør til ODIN Engineering A/S

15. maj 2023

Det er nemmere at tæmme en vild idé end at få liv i en kedelig idé? Genkender du det billede,

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt

ODIN Engineering: Vestas’ problemknusere siden 1994

19. december 2022

Vindmølleproducenten Vestas har været kunde hos ODIN Engineering siden 1994. Mads Højlund er projektleder hos ODIN. Her fortæller han, hvordan

Fabrikschef Bent Thybo: 34 års erfaring med at sætte fabriksproduktion i system

13. december 2022

Hos ODIN Engineering produceres unikke forretningskritiske løsninger til internationale produktionsvirksomheder. I det er en specialmaskine – i ét eller meget

Tillykke til Svend Bjerking – 40 år hos ODIN Engineering

20. september 2022

I 1982 kom CD’en på markedet, og computeren Commodore 64 blev lanceret. 1982 var også året, hvor Svend Bjerking havde