Ny CNC-fræser optimerer ODIN Engineerings maskinafdeling

ODIN Engineering investerer løbende i nyt kvalitetsudstyr og efteruddannelse, så vi kan effektivisere vores udvikling af forretningskritiske specialmaskiner for vores kunder.

Vi har netop investeret i en ny CNC-fræser med fire akser – OKUMA, der med sine nye funktioner fordobler produktionshastigheden. Samtidig får medarbejderne efteruddannelse og mulighed for at udnytte deres kompetencer til at betjene det nyeste teknologiske udstyr.

Den nye CNC-fræser er netop taget i brug og erstatter to mindre tre-aksede fræsere, der har været i brug i maskinfabrikken i mere end 20 år.

Flere af ODIN Engineerings ældre maskiner, der bruges til fremstilling af reservedele, er både pålidelige, holdbare og kan uden problemer køre stabilt igennem mange år. Men med den nye CNC-fræser OKUMA får medarbejderne i produktionen endnu en ny maskine, som er hurtigere og med mange nye funktioner. ODIN Engineerings direktør, Mads S. Rasmussen, forklarer:

”Det er vigtigt for os følge med i den teknologiske udvikling og løbende investere i nye maskiner både i forhold til håndværket og som optimering af vores udstyr. Vi lever af at udvikle forretningskritiske specialmaskiner til vores kunder, og det kræver det rigtige kvalitetsudstyr og kompetencer for at fabrikere reservedelene til specialmaskinerne,” siger Mads S. Rasmussen og fortsætter:

”De ældre CNC-bearbejdningsmaskiner er mere tidskrævende og betjenes mere manuelt. Nyere CNC-maskiner, som OKUMA, er mere brugervenlige i betjeningen, har højere omdrejninger og flere muligheder med køling både udvendigt og indvendigt i værktøjerne. Vores nye maskine kan også køle med luft.”

Nye funktioner og hurtigere produktion af reservedele til specialmaskiner

Den nye CNC-fræser OKUMA bruges til reservedele, der indgår i ODIN Engineerings leverancer af forretningskritiske specialmaskiner.

”Det gør medarbejderne hurtigere, at det nye udstyr er mere brugervenligt, og software er mere integreret med de systemer, vi anvender i konstruktionen, og en udbygning, hvor alle værktøjer ligger klar og ikke først skal klargøres og måles op, gør processerne meget hurtigere. Vi planlægger at skal have over 250 værktøjer liggende klar, så opstillingstiden bliver tæt på 0. Værktøjskæden kører med et standardsortiment af 32 værktøjer, som så bliver toppet op af skabe, hvor de resterende værktøjer står klar, så de 32 udskiftes efter behov og opgave,” fortæller ODIN Engineerings COO Martin Christensen.

Han forklarer videre, at den nye CNC-fræser OKUMA har flere funktioner, der gør, at maskinfabrikkens medarbejdere får mulighed for at fræse flere dele hurtigere og mere præcist:

”Man kan sammenligne det med en ny og en gammel kaffemaskine. De kan begge to brygge kaffe, men den gamle kaffemaskine kræver flere forberedelser og kan kun brygge en slags kaffe, hvor en ny kaffemaskine er automatiseret, hurtigere og nemmere at bruge, og den har flere programmer og indstillinger,” siger han og fortsætter:

”På samme vis giver vores CNC-styrede fræser OKUMA flere muligheder med færre manuelle forberedelser og opstillinger. Vi nøjes med at indsætte emnet i midten af maskinen, programmet indlæses, og så er det bare at trykke på den grønne knap.”

Med sin effektivitet og hastighed skaber OKUMA større fleksibilitet i produktionen til gavn for kunderne:

”Det går hurtigere med den nye maskine. OKUMA kører fem gange så hurtigt i produktionen, og vi forventer en fordobling i produktionshastigheden. Når vi hurtigere kan bearbejde emnerne, kan vi også hurtigere hjælpe kunderne. Det giver os mere tid til at arbejde med designet af mere komplekse emner, og vi får mulighed for at øge kvaliteten i vores færdige leverancer.”

Kompetenceudvikling og uddannelse i at betjene den nye CNC-fræser

ODIN lægger vægt på at udvikle medarbejdernes kompetencer løbende. Derfor bliver flere medarbejdere som hovedregel også sendt på kursus for at uddanne og specialisere sig både i brugen af nye maskiner men også generelt.

”Med nyt udstyr, der er up to date, får medarbejderne nye udfordringer og udvikler deres kompetencer. Det skaber stor værdi og arbejdsglæde for vores ansatte, at de kan dygtiggøre sig i brugen af nyt udstyr. Vi oplever også, at det er mere attraktivt for lærlinge, når lærestedet er opdateret på de nye teknologier og maskinpark,” fortæller Martin Christensen.

Produktionsleder Jesper Lundby, som har ansvaret for den daglige drift bl.a. i maskinafdelingen, har sammen med tre industriteknikere netop været på kursus hos leverandøren Flextek i Hedensted.

”Det er vigtigt for os, at medarbejderne lærer maskinens styresystemer ordentligt at kende, så de er fortrolige ved brugen fra dag ét, og dermed kan de også udnytte de nye muligheder fuldt ud,” siger Martin Christensen.

Aktuelt

Projektleder søges

23. juni 2024

Omdrejningspunkt for projekterne og kvalificeret sparringspartner for kunderne. Som projektleder hos ODIN Engineering får du ansvar for scope, planlægning og

Når jobbet hos ODIN er det sidste normale

9. april 2024

For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans

Udvikling af industriens uddannelser

20. december 2023

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens

ODIN Engineering har ansat ny Sales & Relation Manager

23. oktober 2023

ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob,

Christian hjælper vores smedelærlinge til topkarakterer

1. september 2023

”Det er sjovt at lære fra sig,” siger Christian Nielsen, som gennem de seneste ti år har hjulpet vores smedelærlinge

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal

3. maj 2023

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages

Philip vendte tilbage: Har det godt hos ODIN

24. marts 2023

Som udlært klejnsmed forlod Philip Nordkvist ODIN Engineering for at søge andre udfordringer. Et par år senere er han vendt