ODIN Engineering er fast samarbejdspartner for CP Kelco. Da virksomheden var udfordret af ødelagte pumper og øget vedligeholdelse på grund af plasttrevler i produktionen, samarbejdede de med ODIN om udviklingen af en enkel og effektiv løsning.

CP Kelco i Lille Skensved ved Køge er verdens største pektinfabrik og en af de største produktionsvirksomheder på Sjælland. Produktionen kører døgnet rundt, året rundt, og det stiller særlige krav til produktionsprocessen. Det fortæller Kurt F. Madsen, procesingeniør hos CP Kelco:

”For at holde CP Kelco forrest i produktionsfeltet er det vigtigt, at vi hele tiden vedligeholder, udvikler og optimerer vores produktionsapparat. Da vi konstaterede, at plasttrevlerne ved opskæringen af PE-sækkene med råmaterialer var et problem for produktionen, udviklede vi derfor selv en første prototype.”

Specialmaskine udviklet i samarbejde
Derefter tog virksomheden kontakt til ODIN Engineering for at videreudvikle prototypen og få den CE-mærket.

”ODIN har en god forståelse for vores udfordringer, og de kunne med det samme se fidusen i vores prototype. Vi afstemte derefter forventningerne ved en fælles brainstorm, hvor vi fik tænkt hele vejen rundt om opgaven og fik afklaret vores krav til funktionaliteten. Og så gik ODIN i gang med udviklingsarbejdet,” siger Kurt F. Madsen.

Når vi samarbejder med ODIN, kan vi tydeligt mærke, hvor vigtigt det er for dem at levere et ordentligt produkt.
Kurt F. Madsen, procesingeniør hos CP Kelco

En simpel og robust kvalitetsløsning
I udviklingsprocessen mødtes CP Kelco og ODIN Engineering flere gange for at sikre, at løsningen matchede CP Kelcos kvalitetskrav i forhold til vedligeholdelse, holdbarhed og driftssikkerhed. Samtidig sikrede den løbende sparring, at løsningen blev baseret på al tilgængelig viden og knowhow, samt at den var skræddersyet til CP Kelcos produktionsapparat.

”Hos CP Kelco foretrækker vi simple og robuste løsninger, der kan holde til at køre døgnet rundt hele året. Når vi samarbejder med ODIN, kan vi tydeligt mærke, hvor vigtigt det er for dem at levere et ordentligt produkt. De tager ansvar og bruger tid på at sætte sig ind i tingene, og det betyder, at vi altid får en løsning, der bare virker,” siger Kurt F. Madsen.

Markante besparelser på vedligeholdelse
Den simple og robuste løsning på CP Kelcos problemer med plasttrevler i produktioner blev at udskifte de knive, der skar PE-sækkene op. De traditionelle roterende knive blev erstattet af et stykke varmt stål. Stålet bliver opvarmet til 280 grader med en el-patron, så det kan åbne PE-sækkene ved at smelte en stribe i dem. Det varme stål forhindrer samtidig sækkene i at trevle, da det smelter trådene i sækkene sammen.

”Med den nye løsning opstår der ikke længere plasttrevler, der kan forstyrre produktionen og sætte sig fast i det biogasanlæg, der håndterer restproduktet fra vores pektinproduktion. Resultatet er, at vi i dag har en mere almindelig vedligeholdelse, da vi ikke længere skal skifte rørværk og rense plastiktrevler fra tanke og pumper på ugentlig basis. Løsningen betyder derfor også en markant besparelse for vores vedligeholdelsesafdeling,” siger Kurt F. Madsen

I forlængelse af samarbejdet med CP Kelco i Danmark skal ODIN Engineerings løsning også installeres på CP Kelcos tyske fabrik i Grossenbrode.